mandag 28. juni 2021

De fleste seksuelle vanskeligheter kan løses

 





Det er viktig å vite at de fleste seksuelle vanskeligheter har god prognose, det vil si at mange opplever at de kan få løst eller bedret de vanskelighetene de har slitt med, også hvis de har slitt med dem lenge. Online terapi med full konfidensialitet med en psykolog som har arbeidet mye med sexologiske problemstillinger kan være en fin måte å gjøre dette på. Ved å kombinere terapi med hjemmelekser, som du kan gjøre alene eller sammen med partneren din, øker sannsynligheten betydelig for at du får løst problemet en gang for alle.

 Et annet tegn på at du bør søke profesjonell hjelp er hvis problemet har vedvart over tid. Dersom problemet ikke har løst seg av seg selv i løpet av 3-6 måneder blir det stadig mer usannsynlig at det vil løse seg selv. Jo tidligere du tar tak i det, jo lettere er det generelt å snu problemet.  Ved å ta tak i problemet tidlig kan man også ofte hindre at det blir verre. Ved for sen utløsning kan det f.eks for noen skje en gradvis forverring av problemet, slik at han til slutt får veldig store vanskeligheter med å komme i det hele tatt.   

***

OM FORFATTEREN

Lillian Rydning er utdannet psykolog fra Universitetet i Oslo, og jobber til daglig som psykolog i privatpraksis og hos therapion.com. Hun jobber med kognitiv atferdsterapi innenfor blant annet livsstilsendring, depresjon og sexologiske problemstillinger. 

THERAPION.COM NORGE

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar